Skicka förslag!

Senaste nytt! 

När vi hinner ;-)

Vecka 15, 2021

 Vad har hänt denna vecka?

Vi besökte Gislaved förra helgen, det snöade! Vi hade lite anläggningsarbete att ta hand om så nu är alla rundor i Gislaved omhändetagna. Vi hade avslutat vecka 14 med ett roligt möte med Sollefteå kommun. De håller på att undersöka om Xrundan skulle vara något för dom. Tankarna går kring vandringsleder.

Västervik kommun har beslutat att sätta upp Xrundan i 9 av 11 kransorter. Fokus på folkhälsan men även med förhoppning om att koppla på föreningslivet på något vis.

Malung Turism AB är angelägna om att sätta upp två rundor vid Malung Camping. Detta ska ske redan i början på maj.

Boxholms kommun har sedan några veckor tillbaka beslutat att investera i Xrundan och vi ska nu börja planera inför igångsättning av dessa. 

Skövdebostäder sköter Aspö gård i Skövde och tycker att en Xrunda kring sjön vore perfekt. Dom kommer även göra egna frågor och bjuda in föreningar att sätta upp egna quiz. Vi får ser hur det kommer se ut i slutändan. Vi har blivit ombedda att installera rundan med stolpar och allt. Inga problem!

Det är också väldigt roligt att Jönköpings Läns museum ville utöka med en flyttbar runda. Denna tänker dom till skolklasser och utbildningar. Kanske även vid lämpliga utställningar, spännande tänk!

Vi är nu riktigt taggade över de nya skyltar som vi beställt. Dessa är gjorda i aluminium och bockade precis som de tidigare dibondskyltarna. Det kommer bli lite dyrare men vi tror att de kommer stå emot vandalism bättre. Det är i princip omöjligt att böja sönder dom. 

/Mia och Carter

 

Vecka 14, 2021

OK Tyr satsa på klurig aktivitet med start i påsk 

Orientering och tipspromenad hör ju ändå ihop på något vis, det tycker Christer och ledingen i föreingen OK Tyr. startade igång med sin runda påskdagen och hade väl över 70 personer som gick första veckan. Föreningen planerar att göra egna frågor och förstår att lägga ner stort krut på deltagarvinster. Vi ser fram emot ett samarbete med denna väldigt innovativa förening.

Vecka 13, 2021

Friluftslivets år med Xrundan i bl.a Habo, Mullsjö och Gislaveds kommun, men även i Karlstad.

Dessa fyra kommuner har bestämt sig för att nyttja Xrundans många möjligheter och kommer i år skapa quiz som kommer ligga ute på dessa kommuners rundor. Karlstad kommun kommer lotta ut priser. Lite oklart är om priser kommer delas i de andra, men oavsett så är det alltid kul med fler alternativ till quiz, så se till att gå. Det finns frågor till barn och vuxna, välkomna!

Habo, Mullsjö och Gislaved kommer erbjuda ett nytt quiz varje månad. Dessa quiz kommer ligga ute i april och maj och juni. Karlstad startar med ett quiz i april så får vi se vad som bestäms senare. 

Vecka 12, 2021

Välkommen Vetlanda kommun! 

För några veckor sedan träffade vi Ann-Mari, Annelie och Mats i en rymlig lokal i Vetlanda. Detta var ett sådant där härligt hjärtligt möte. Dessa tre personer verkligen brinner för sitt arbete och det ska bli så kul att få börja arbeta med dom. Vi planerar att ha rundorna uppe senast mitten på maj, men tror det blir någon vecka tidigare, håll tummarna!

Läs mer; Vetlanda får digital tipspromenad

Vecka 11, 2021

Furulidskolans cafeteria i Aneby ville bjuda eleverna på en hälsosam aktivitet.

Efter påsk startar Furulidskolans Cafeteria igång med sin egna Xrunda. 

Förhoppningen är att ge eleverna något lite annorlunda att göra antingen under lektion eller på rasten. Planer finns att lotta ut priser till de som deltar.

Xrundan har ett samarbete med Mera Förlaget i Göteborg vilket innebär att Nutisfrågorna kan nu erbjudas i digital form, superspännande! Detta inkluderas gratis eftersom Furulidskolan har ett konto hos Mera Förlaget.

En person som är särskilt intresserad av Xrundan är gymnastikläraren Rickard. Här kan de elever som inte kan delta i lektionen gå Xrundan och använda både kropp och knopp.

Vecka 10, 2021

Välkommen Sölvesborg!

 

Sölvesborgs kommun har satsat stort med 5 rundor i kommunen. Förhoppningen är att även ge den något mognare befolkningen en rolig hälsosam aktivitet med hjälp av Xrundan och att även erbjuda något trevligt för personalklubben Frisk. 

Läs mer om Xrundan i Sölvesborg
 

Vecka 9, 2021

Tranås kommer igång med den ena av sina rundor!

Vi besökte Tranås ena runda som bland annat går utmed Svartån. Vi gick inte hela rundan men vilken vacker miljö! Hit måste vi åka igen och utforska lite mer. Höjdpunkten var nog ändå när räven utan betänkenheter gick förbi oss när vi satt i bilen. 

Vi besökte samtidigt Furulidskolan i Aneby som bestämde sig för att ge sig själva och eleverna en Xrunda. Dom tänker använda den i idrotten men även för att kunna kombinera rörelse med inlärning. Kul!  

Läs mer om Xrundan i Tranås!

Vecka 8, 2021

Vackra Överkalix!

Överkalix kommun har nu kommit igång med en av sina två rundor. Det tog någon vecka extra eftersom det varit väldigt kallt och tro oss, det krävs tåliga personer när det gäller att hänga upp skyltar i kyla.  

X-rundan kommer att invigas under sportlovsveckan, vecka 10, då du som deltar är med och tävlar om fina priser. Men redan nu är det möjligt att ladda ner appen och svara på en första omgång frågor.

 

Läs mer om Xrundan i Överkalix

Vecka 6, 2021

Under vecka 7 och 8 pågor en Fairtrade City tävling där fina priser lottas ut. 

Jönköpings kommun och Fairtrade City hoppas att många kommer delta i detta specialinsatta quiz om Fairtrade. 

Ni kan dels delta i quizet när ni är ute och går en runda eller delta i quizet hemma i soffan. Välj isf "Rundan" Fairtrade Quiz - sitt hemma och svara på frågorna! Frågorna svaras ifrån en lista i appen, gör det gärna som familj. Fina priser lottas ut, så passa på! 

Läs mer om Fairtrade City i Jönköping här!

Vecka 5, 2021

Fler och fler upptäcker Xrundan!

 

För ett par veckor sedan satte vi upp informationsskylten i Forserum och stötte på den här trevliga familjen som skulle ta med sina barn på tipspromenad. Det var en härlig dag på många vis och vi råkade på flera personer som var ute och gick Xrundan. 

 

Läs mer om Xrundan i Nässjö

Vecka 4, 2021

Några hälsotips X-teamet har haft tur att hitta!

 

TA KOMMANDOT ÖVER DIN HÄLSA, LIVSKRAFT OCH ARBETSGLÄDJE:
Sju Digitala Proaktiva Hälsofrämjande "Presskonferenser" för friskspridning, starkare hälsa och immunförsvar.

 

- Med Torgny Steen och gäster

 

Besök podcast webbsidan

Vecka 3, 2021

Välkomna ni i Nässjö att gå Xrundan på fler platser!

 

Xrundan som går runt Ingsbergssjön har nu suttit uppe ett år och med fokus på hälsan och för att ge roliga aktiviteter till alla i Nässjö så har nu kommunen installerat Xrundor även i kransorterna: Bodafors, Forserum, Malmbäck och Annebergs får sin Xrunda nu den 23/1.

Välkommen att besöka de olika rundorna!

Läs mer om Xrundan i Nässjö

Vecka 2, 2021

FK Göingarna i Östra Göinge kommun har nu haft igång sin runda i några veckor!

Oienteringsklubben FK Göingarna  har nu varit igång med sin runda sedan den 20 december och sedan dess har klubben haft 264 deltagartillfällen och 170 personer har deltagit i Xrundan.

Bra jobbat!

Besök FK Göingarnas hemsida för mer information

God Fortsättning

Vecka 1, 2021

 

Så var vi igång igen med nya mål och nya krafter.

Förra veckan blev vi tvugna att uppdatera rapporter och facit men nu är allt så gott som i sin ordning igen!

ÅR 2020!!!

Vi har haft ett spännande år där mycket har hänt, mycket tack vara våra fantastiska partner kommuner och föreningar. Men framför allt tack vare alla förslag från våra hurtiga deltagare!

Här är en kort sammanställning av vårt år 2020.

Vi startade året med ca 9 rundor och idag över 71 rundor. 

5 kommuner ökade till 17 kommuner.

I appen har vi gjort en del förändringar.

Vi erbjuder nu 4 quiz istället för 2.

Vi har flyttat till en helägd svensk server.

Vi har förbättrat personlig statistik

 

V 51, 2020

Bromölla kommun är nu igång, lagom till jul!

Efter några veckor av intensivt arbete är nu Bromölla igång med tre av sina fyra anläggningar. Kyrkviksrundan, Forsarundan och Gualövs byrunda. Valje motionsspår kommer efter nyår någongång. 

Läs mer om Xrundorna i Bromölla

V 49, 2020

Välkommen Rättvik!

Nu är två vackra rundor installerade i Furudal och Rättvik!

Med fokus på hälsa och utomhusaktiviteter har Rättviks kommun startat upp två rundor i sin kommun.

Naturen och folket i Rättvik har varit fantastiskt, vi rekommenderar verkligen ett besök! 

Vecka 49, 2020

"Personlig Statistik" i appen!

Att bygga en app med statistik och resultat tar tid och kraft men nu har vi tagit första steget, hoppas det underlättar och gör det lite spännande.

När du först öppnar appen kan du klicka på "Kontakta oss & Resultat och Statistik" knappen om du vill se din personlig statistik.