Ta Xrundan till din kommun

Tibro Kommun's Xrundor

 

1. Rankåsrundan - 2,5 km

2. Fagersannarundan - 2,4 km

Zooma in om du vill se hur rundorna går.

Rankåsrundan - ca 2,5 km

Rankåsrundan är en moderniserad digital tipspromenad beläget på elljusspåret i Rankås fritidsområde på 2,5 km. Deltagaren laddar ner X-rundans app gratis och skannar in QR koder på X-rundans skyltar. Varje söndag finns det nya frågor för vuxna och för barn. Rankåsrundan är en aktiv frågesport för alla som gillar en modern tipspromenad.

Rankåsrundan startas i samarbete med Tibro Föreningspool som ett komplement till den traditionella Rankåspromenaden som vanligtvis genomförs på söndagarna under vår och höst i Rankås.

På grund av rådande pandemi har arrangerande föreningar tvingats att ställa in Rankåspromenaderna då det vanligtvis samlas många entusiaster och motionärer på söndagarna i Rankås. Detta innebär att föreningarna tappar en välkommen intäkt till föreningen. Kultur & Fritid och Tibro Föreningspool vill med denna satsning kunna främja folkhälsan och ge Tibros föreningsliv en hjälpande hand i dessa tider. Möjligheten finns därför att bidraga med 20 kr per tipsrunda till Tibro Föreningspool som fördelar intäkterna till de föreningar som brukar arrangerar Rankåspromenaderna.

Fagersannarundan - ca 2,4 km

Fagersannarundan är beläget på elljusspåret i Fagersanna och är drygt 2,4 km lång. Rundan är lättillgänglig. Välkomna! Läs https://www.sla.se/2021/11/18/elljussparet-i-fagersanna-star-nast-pa-tur/ för att veta mer.